september 16, 2016

Over mij

Ik ben Gerdina Bergmans en heb een praktijk voetreflexologie in Wijchen, vlakbij Nijmegen. Na 4 studiejaren heb ik zowel het HBO-diploma tot voetreflextherapeut behaald als in 2017 de aanvullende opleiding Medisch Psychosociale Basiskennis volgens de PLATO eindtermen, met als eindscriptie Neuralgie. Ook dit jaar stonden er weer interessante bijscholingen op de rol zoals Chinflex, de chinese visie op de reflexologie. In 2020 wil ik me verder gaan specialiseren op het gebied van de Neuro/zenuwreflexologie.

Zenuwreflexologie is een afgeleide van de voetreflexologie. Specifieke punten op de botstukken van de voet staan in relatie tot specifieke zenuwen of zenuwstructuren. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of één bepaalde zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels.

Tijdens mijn opleidingsjaren tot voetreflextherapeut heb ik zelf mogen ervaren hoe effectief en waardevol de therapievorm is. Voetreflextherapie kan zorgen dat er meer ruimte voor zelfreflectie kan plaatsvinden, wat in onze alledaagse hectiek niet altijd een eerste aandachtspunt is.

Als therapeut vind ik het belangrijk om een toegankelijk en laagdrempelig contact te bieden. Met aandacht, vakkennis, liefde, enthousiasme en humor wil ik je graag verwelkomen in mijn praktijk om samen in alle rust en in een veilige omgeving te werken aan je gezondheid en persoonlijk welzijn.

Wil je een keer kennismaken met mij en voetreflexologie of heb je vragen? Neem dan contact met mij op.