april 21, 2016

VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflexologie is gebaseerd op het principe dat je voeten in feite het gehele lichaam weerspiegelen. Organen, klieren, spieren en botten hebben corresponderende plaatsen op de voet, de zogenaamde reflexzones. Door middel van druktechnieken op de zenuwuiteinden in de voeten, reageren de zenuwen in de voeten door prikkels uit te zenden naar die specifieke delen in het lijf. Op die manier wordt de bloedcirculatie in huid en spieren gestimuleerd. Hierdoor verbetert vervolgens zowel de zuurstofvoorziening als de opname van voedingsstoffen in het lichaam, maar stimuleert het ook de afvoer van afvalstoffen.

Blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest kan herstellen en de weerbaarheid toeneemt.

Voetreflexologie is een complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen dat de zorg die geboden wordt, niet de reguliere zorg vervangt of in de weg staat, integendeel. Voetreflex is een waardevolle aanvulling bij de reguliere behandelmethoden.

Voetreflexologie is een therapie voor iedereen, voor jong en oud. Wil je meer weten over voetreflexologie en wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.